facebook

vineri, 25 septembrie 2009

Revenit pe blog

Revin pe blog după o pauză de aproape o lună. Îmi cer scuze de la toți pe care i-am dezamăgit cu această pauză, dar am scuză (chiar mai multe).

În primul rând, în această perioasă am lucrat destul de intens la un viitor manual de „Piețe de capital și operațiuni bursiere” pentru bieții studenți care au de aface cu această materie. Paralel, pot spune că am intrat pe ultima sută de metri (bine, mie de metri) cu o povestire asupra căreia lucrez de mai mult timp. Ținând cont de aceasta, practic toată creativitatea mea era direcționată asupra manualului și povestirii... respectiv, nu aveam ce spune pe blog.

Apoi, am avut o perioadă destul de grea la firmă (încă nu s-a terminat de tot, dar e pe ducă). Nici nu vă imaginați câte companii din Moldova nu mișcă un fir de ață „până nu-i format guvernul”. Nu vreau să vorbesc pe nimeni de rău, dar dacă pentru a lucra tu ai nevoie de guvern, sau de schimbarea guvernului, înseamnă că lucrezi nu cu instituții, ci cu persoane. Cu asta totu-i clar, și nu avem ce comenta. Oricum, guvernul iată-iată va începe lucrul, și atunci se va porni „struiaua” de estimări, consultanțe și în general, viața bună.

Și, nu în ultimul rând, am avut un accident cu calculatorul meu. Nici nu-mi dădeam seama cât sunt de dependent de unele lucruri (de un lucru). S-a dovedit că regimul de lucru în care exploatam calculatorul era peste puterile fiarei metalice (s-a supraîncălzit). Cum mi-a spus o cunoscută: „Vez, uăi, calculatorul s-a ars, dacă o să lucrezi tot așa, o să dai și tu degrabă în bot...”. Din fericire, cu calculatorul s-a rezolvat destul de repede.

În fine, acum am revenit înapoi, și în zilele apropiate am de gând să pun mai multe articole. Deja depinde de timpul liber. Oricum, să știți, eu sunt, și nu am abandonat blogul.

5 comentarii:

  1. Ma bucur mult ca n-ati abandonat blogul si sinteti la fel de receptiv. M-a impresionat mult detaliile referitoare la povestirea care urmeaza,sper,sa fie finisata si publicata. Daca se poate,as dori mult sa aflu,spre ce domeniu este indreptat subiectul povestirii dvs...La sigur,va fi o surpriza placuta,odata ce puneti mult suflet si efort in continutul acesteia,ca si calculatorul de-acum cedeaza din cauza muncii dvs asidue...Sper mult ca aceasta ,,unealta tehnica" sa nu va dezamageasca si sa duceti pina la bun sfirsit lucrurile bune incepute.Iar manualul,,Piete de Capital si Operatiuni Bursiere" la sigur va fi o revelatie in rindul studentilor. Mult succes si rabdare!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci, Diana

    Desigur, subiectul povestirii nu pot să-l povestesc (nu că nu aș vrea, dar asta mi-ar lua un volum comparabil cu acel la povestirii în sine). Cât despre studenți - da, va fi o revelație. În special datorită faptului că vor avea deja de unde să facă fițuice pentru examene, fără a mai trebui să învețe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună ziua Natan,
    e taină comercială unde va fi tipărit manualul şi în ce tiraj?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Natan.
    În liceu, am avut o profesoară deosebită la spaniolă. După prima jumătate de an de studiere a acestei limbi ne punea să povestim-comentăm tablourile lui Velasquez, Goya etc.
    Păi iată, la lucrările sale de control, ne dădea voie să venim cu absolut orice sursă dorim, dicţionare, manuale, caiete, orice...
    Şi făcea lucrările interesante, captivante, munceai şi nu aveai când să cauţi în manuale. Organiza astfel itemii, că fizic nu îţi ajungea timp să cauţi surse de inspiraţie şi oricum te prindea la ceea ce ai învăţat în timpul lunii.
    Eu nu ştiu dacă e aplicabil şi în cazul obiectului ce il predai, dar după mine asta e pilotajul extrem în pedagogie. Deşi admit că pot si alte puncte de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da,sunt de-acord cu Ion,e foarte important sa trezesti interesul ucenicilor tai,sa-i impresionezi,sa-i mobilizezi,astfel si lectia va devine interesanta si nu va reusi nimeni sa se plictiseasca,inclusiv si profesorul...Apreciez mult profesorii care stabilesc direct un contact cu ucenicii sai si se creeaza o ambianta libera de lucru.

    RăspundețiȘtergere